Vansummeren komt met leuke anekdote over Boonen in sneeuweditie Milaan-Sanremo: "Achteraf mee gelachen"

Tom Boonen was te licht gekleed voor Milaan-Sanremo van 2013

Vansummeren komt met leuke anekdote over Boonen in sneeuweditie Milaan-Sanremo: "Achteraf mee gelachen"
Foto: © photonews

Milaan-Sanremo is altijd wel een koers die in de kleren kruipt, maar zelden zo zoals in 2013. Het werd een onwaarschijnlijke sneeuweditie en niet iedereen was daar op voorbereid. Tom Boonen was dat jaar één van de renners die de aankomst niet bereikten.

Johan Vansummeren verscheen toen ook aan de start en doet het verhaal van de koers bij Sporza. "Op de Turchino lag een sneeuwlaag van 10 centimeter. We hebben geen sneeuwbanden op onze fiets, de technische afdaling was onverantwoord. Daarom mochten we op de top van de bus de ploegbus in. Na een busrit van een uur bereikten we de kustlijn waar we opnieuw op de fiets kropen."

INGEPAKT ALS EEN IJSBEER

Vansummeren had zich qua kledij alvast goed voorzien. "Ingepakt als een ijsbeer vertrok ik in Milaan. Ik was verbaasd toen ik Tom Boonen in korte broek aan de start zag. "Ben jij niet te licht gekleed?", vroeg ik hem. Boonen lachte: "Die beenstukken worden toch nat.""

Vansummeren reed de koers uit, Boonen niet. "Uiteindelijk was Tom de grootste naam die na de busrit niet meer op de fiets kroop. Achteraf hebben we daar nog een paar keer mee gelachen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties