Sport Vlaanderen-Baloise denkt na over economische werkloosheid: "Renners doen nog hun werk"

Sport Vlaanderen-Baloise denkt na over economische werkloosheid: "Renners doen nog hun werk"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Nu er een lange periode is zonder wedstrijden, stelt dat ploegen ook voor het probleem hoe ze die periode financieel overbruggen. Een mogelijke keuze is de optie van technische werkloosheid. Bij Sport Vlaanderen-Baloise nemen ze die serieus in overweging.

"Ook wij overwegen economische werkloosheid", bevestigt teammanager Christophe Sercu bij Belga. "Voor de renners is dat wel niet aan de orde. Zij trainen nog en bereiden zich voor op de koersen die komen. Zij worden gewoon betaald, want zij doen nog hun werk."

PERSONEEL VOORLOPIG NOG OP PAY-ROLL

Voor bepaalde medewerkers ligt de zaak wel anders. "Voorlopig staat ook iedereen van het personeel nog op de pay-roll, maar ik steek niet weg dat we de zaak intern aan het behandelen zijn. Ik leg mezelf geen druk op om snel te beslissen, maar het systeem van economische werkloosheid is zeker iets waar over nagedacht kan worden."

Het is ook erg plots dat ze zich bij Sport Vlaanderen hierover moeten buigen. "Ik denk niet dat iemand tien dagen geleden dacht dat we vandaag in België in deze situatie zouden verkeren. Het gaat allemaal heel snel. We onderzoeken de zaak en ik kan nu nog niet zeggen wat het resultaat zal zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties