Sport Vlaanderen-Baloise denkt na over economische werkloosheid: "Renners doen nog hun werk"
Redactie
| 0 reacties

Sport Vlaanderen-Baloise overweegt personeel op technische werkloosheid te plaatsen

Sport Vlaanderen-Baloise denkt na over economische werkloosheid: "Renners doen nog hun werk"
Foto: © photonews

Nu er een lange periode is zonder wedstrijden, stelt dat ploegen ook voor het probleem hoe ze die periode financieel overbruggen. Een mogelijke keuze is de optie van technische werkloosheid. Bij Sport Vlaanderen-Baloise nemen ze die serieus in overweging.

"Ook wij overwegen economische werkloosheid", bevestigt teammanager Christophe Sercu bij Belga. "Voor de renners is dat wel niet aan de orde. Zij trainen nog en bereiden zich voor op de koersen die komen. Zij worden gewoon betaald, want zij doen nog hun werk."

PERSONEEL VOORLOPIG NOG OP PAY-ROLL

Voor bepaalde medewerkers ligt de zaak wel anders. "Voorlopig staat ook iedereen van het personeel nog op de pay-roll, maar ik steek niet weg dat we de zaak intern aan het behandelen zijn. Ik leg mezelf geen druk op om snel te beslissen, maar het systeem van economische werkloosheid is zeker iets waar over nagedacht kan worden."

Het is ook erg plots dat ze zich bij Sport Vlaanderen hierover moeten buigen. "Ik denk niet dat iemand tien dagen geleden dacht dat we vandaag in België in deze situatie zouden verkeren. Het gaat allemaal heel snel. We onderzoeken de zaak en ik kan nu nog niet zeggen wat het resultaat zal zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

05/04/2020 Ronde van Vlaanderen
06/04/2020 - 11/04/2020 Ronde van het Baskenland
08/04/2020 Scheldeprijs
12/04/2020 Parijs-Roubaix
15/04/2020 Brabantse Pijl

Nieuwste reacties