CADF kondigt aangepaste aanpak aan om doping te blijven bestrijden in coronatijden

Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 3 reacties
CADF kondigt aangepaste aanpak aan om doping te blijven bestrijden in coronatijden
Foto: © photonews

Ook het CADF, de onafhankelijke antidopingorganisatie, neemt de huidige situatie omtrent het coronavirus zeer ernstig. Dit zou een periode kunnen zijn waarin atleten hun kans schoon zien om zich te doperen. Dat wil het CADF uiteraard tegengaan.

"Samen met de UCI en de antidopinggemeenschap herbekijkt het CADF zijn activiteiten, met als doel het zuivere wielrennen tijdens deze pandemie te beschermen. Het CADF past zijn antidopingprogramma aan op basis van de richtlijnen van de overheden en het WHO", klinkt het in een statement.

Er zijn dus reeds conclusies getrokken. "Ons testingprogramma gaat nu rekening houden met het volgende. internationale koersen die uitgesteld of afgelast zijn; de landen die het WHO aanduidt als risicogebieden en waar de overheid beperkingen heeft opgelegd; de lijst van door het WADA geaccrediteerde laboratoria die hun activiteiten hebben stopgezet."

WHEREABOUTS

Op die manier kunnen er nog altijd dopingcontroles uitgevoerd worden. Renners moeten overigens tijdens de coronacrisis nog altijd hun whereabouts doorgeven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

05/12/2020 Cyclocross Boom
06/12/2020 Dendermonde
13/12/2020 GP Zonhoven
19/12/2020 Cyclocross Asper-Gavere
20/12/2020 Namen

Nieuwste reacties