Sven Nys maakt zich zorgen over veldritkalender: "Wat als de monumenten op de weg worden verplaatst naar september of oktober?"

Sven Nys maakt zich zorgen over veldritkalender: "Wat als de monumenten op de weg worden verplaatst naar september of oktober?"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De organisatoren van heel wat uitgestelde wielerwedstrijden op de weg hopen op een nieuwe datum later op het jaar. Dat zou wel eens heel vervelend kunnen worden voor het veldrijden.

“De veldritkalender is uitgetekend, maar alles staat op losse schroeven”, vertelde Sven Nys aan Het Nieuwsblad. “Wat als straks de uitgestelde monumenten van het wegseizoen naar september of oktober worden verplaatst?”

“Waar gaan onze tv-partners de voorkeur aan geven? Het zou mij niet verbazen mocht het seizoen in het veld niet in september van start gaan.”

“Je moet met elk scenario rekening houden. Dit zal op de lange termijn niet zonder gevolgen blijven voor onze sport. Sponsors zullen afhaken, de impact op sportevenementen zal groot zijn.”

“Een feesttent waar duizend fans op elkaar gepakt staan te feesten, dat lijkt me het laatste te zijn wat ze zullen toelaten. De gevolgen van de pandemie stoppen niet als de lockdown wordt opgeheven.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties