Johan Museeuw op zoek naar damesfiets die hem de zege kostte in Parijs-Roubaix in 1994

Johan Museeuw op zoek naar damesfiets die hem de zege kostte in Parijs-Roubaix in 1994
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Johan Museeuw won Parijs-Roubaix in '96, 2000 en 2002, maar ook de editie van 1994 zal hij niet rap vergeten. Er was een heus plan uitgedokterd om hem aan de overwinning te helpen, maar dat liep danig mis. Toch zou hij de fiets van toen graag terughebben.

Dat blijkt uit een reportage van Het Nieuwsblad. Museeuw zou da Bianchi-fiets waar hij mee startte in Parijs-Roubaix in 1994 graag toevoegen aan zijn collectie. Sinds die dag heeft hij die fiets nooit meer gezien. Er schuilt een merkwaardig verhaal achter.

Speciaal voor hem werd er een soort damesfiets ontworpen met een volledige vering waar hij voordeel mee zou moeten halen op de kasseien, blijkt uit verschillende testen. Nadat Andrei Tchmil ontsnapt uit de kopgroep, zet Museeuw de achtervolging in en hij nadert tot op een handvol seconden.

FIETS IN DE GRACHT

Maar wat blijkt: op het asfalt remt de vering Museeuw net af. De fiets was immers wel getest op kasseien, maar niet op het asfalt. Museeuw ziet Tchmil steeds verder wegrijden en zakt volledig weg. Ook zjn ketting vliegt er dan nog eens af. Vloekend en tierend smijt Museeuw zijn veelbesproken fiets de gracht in. Hij zou de wedstrijd uitrijden op een gewone fiets.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties