Van Aert geeft crossseizoen meer kans om door te gaan dan wegseizoen: "Zal moraal terugvinden als er zekerheid is"

Van Aert geeft crossseizoen meer kans om door te gaan dan wegseizoen: "Zal moraal terugvinden als er zekerheid is"
Foto: © photonews

Zoals de kalender voorlopig is uitgetekend, zal er dit najaar een overlapping zijn tussen het veldrijden en het wegwielrennen. Maar het zal nog moeten blijken of alles zal kunnen doorgaan. De kans is groter dat dat lukt in de cross dan op de weg, denkt Wout van Aert.

Van Aert baseert zich hiervoor vooral op de reisproblematiek. "Als de Belgische renners komen, is de organisatie rond. Wij moeten daar niet voor reizen. Voor de Tour moeten mensen van over heel de wereld naar Frankrijk vliegen. Dat is veel gecompliceerder", zegt Van Aert aan PlaySports.

VIP-GEBEUREN

Er vormt zich in het veldrijden wel een andere uitdaging. "De vraag is of het VIP-gebeuren, en alles rond de cross wat belangrijk is, tegen dan terug gaat mogen. Ik hoop van wel, want anders spreken we over een heel lange periode dat we in een absurde situatie zitten."

Laat ons dus maar uitgaan van het beste scenario en dat betekent wel degelijk een campagne in het veld. "Ik geef de cross wel meer kans om door te gaan dan het wegseizoen, omdat het makkelijk te realiseren is. Ik teken nog wel voorbehoud aan en zal pas de moraal terugvinden als er zekerheid is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties