Wout van Aert aan zet in de vier etappes van de eCompetition van Jumbo-Visma

Wout van Aert aan zet in de vier etappes van de eCompetition van Jumbo-Visma
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout van Aert mag zich klaarmaken om nog eens af te zien op de rollen. Dat geldt overigens ook voor zijn landgenoten Laurens De Plus en Maarten Wynants. Hun ploeg Jumbo-Visma zet immers een eigen eCompetition op poten op Zwift.

Eerder hield Jumbo-Visma ook al een eigen clubkampioenschap waarbij de renners van het team het virtueel tegen mekaar opnamen. Dat ging toen om slechts één rit. Deze nieuwe eCompetition houdt vier etappes in en er zullen ook verschillende klassementen worden opgemaakt.

GENEUTRALISEERDE HELFT

Het eerste deel van elke rit zal telkens een geneutraliseerde helft omvatten zodat er ook voldoende tijd is voor interviews en alle renners gerodeerd kunnen geraken. Daarna gaan ze natuurlijk vol voor winst. Zondag zal de eerste rit gereden worden, een voornamelijk vlakke etappe.

Er is ook nog een klassieker, een sprintersetappe en een bergrit in het programma verwerkt. Alles zal te volgen zijn op de site van Jumbo-Visma. Bij de Nederlandse ploeg maken ze zich sterk dat het eerlijker zal verlopen dan andere eraces omdat iedereen gebruik maakt van hetzelfde materiaal. Zowel renners uit de WorldTour-ploeg als het opleidingsteam zullen meedoen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties