'Giro en Vuelta dubbelen wordt onmogelijk in nieuwe wielerkalender'

'Giro en Vuelta dubbelen wordt onmogelijk in nieuwe wielerkalender'
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Op de officiële nieuwe wielerkalender is het mogelijk nog wachten tot dinsdag 5 mei, maar de Spaanse sportkrant AS blijkt uit lekken te weten hoe de nieuwe wielerkalender eruit zou zien.

Het eerste dat opvalt is dat de Ronde van Italië en de Ronde van Spanje overlappen, een dubbel tussen de twee rondes wordt dus niet mogelijk. De Tour gaat zoals eerder gepland door van 29 augustus tot 20 september. Begin oktober beginnen de renners aan de Giro en vanaf dan krijgen we een bomvolle kalender.

Want tijdens de Giro zouden twee monumenten, 3 klassiekers én een andere grote ronde moeten plaatsvinden. Luik-Bastenaken-Luik op 4 oktober, de Ronde van Vlaanderen op 18 oktober. Daartussen vallen de Amstel Gold Race, Gent-Wevelgem (hetzelfde weekend) en Dwars door Vlaanderen.

De Vuelta zou op 20 oktber van start moeten gaan, wanneer ze in de Giro nog vijf dagen moeten koersen. Op 1 november staat dan Parijs-Roubaix gepland. De Ronde Van Lombardije krijgt geenenkele concurrentie op de kalender en staat gepland op 14 november, nà alle andere koersen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties