Rondetalent Pogacar vreest geen ongelijke conditiestrijd als koers hervat: "Binnenkort traint iedereen toch terug op de weg"

Rondetalent Pogacar vreest geen ongelijke conditiestrijd als koers hervat: "Binnenkort traint iedereen toch terug op de weg"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Sloveens rondetalent Tadej Pogacar verwacht niet dat er bij een heropstart van het wielerseizoen met ongelijke wapens gestreden zal worden tussen de renners van verschillende landen. "Iedereen gaat binnenkort opnieuw op de weg", reageert hij.

Tadej Pogacar is nog maar 21 jaar, maar eindigde vorig jaar al op het podium van de Vuelta. De Sloveen vertelt in een interview met het Spaanse El Tiempo dat der verschillende Lockdown-regels geen invloed zullen hebben op de wedstrijden wanneer de koers hervat.

"De komende weken trainen de meeste jongens opnieuw op de weg", denkt Pogacar. "Daarom verwacht ik een gelijkaardig niveau wanneer de wedstrijden opnieuw beginnen. Zelfs in strenge landen zoals Frankrijk is er sprake van buiten te mogen trainen.", weet hij.

Maar niet de individuele trainingen zullen de doorslag geven, Pogacar heeft al vernomen dat de meeste ploegen snel op trainingskamp zullen trekken wanneer ze zich gaan voorbereiden op de koersen in het najaar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties