Ook De Gendt doet mee aan knockouttoernooi en wacht onder andere virtueel bezoek aan zijn geliefde Stelvio

Ook De Gendt doet mee aan knockouttoernooi en wacht onder andere virtueel bezoek aan zijn geliefde Stelvio
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zijn escapades in de grote ronden hebben Thomas De Gendt al enkele befaamde overwinningen opgeleverd. Zo vierde hij in de Giro op de top van de Stelvio. Dat mag hij binnenkort opnieuw proberen te doen, zij het dan virtueel.

Er werd al een virtuele Giro gereden met een klassement voor ploegen. Daar deed De Gendt niet aan mee, maar het is lang niet het laatste initiatief van organisator RCS. Dat gaat via BKool nu ook een virtuele winnaar van de puntentrui en een bergkoning aanduiden. Andere namen die hieraan meedoen werden al gemeld en daar voegt nu ook Thomas De Gendt zich dus bij.

Er zal een toernooi georganiseerd worden met een knockoutsysteem waarin sprinters het tegen elkaar zullen opnemen en hetzelfde geldt voor klimmers. Het zullen korte 1-tegen-1 duels zijn en de winnaar gaat dan telkens door naar de volgende ronde.

STRAKS EEN DUEL MET NIBALI OF FUGLSANG?

Het toernooi voor de klimmers zal gehouden worden op de virtuele Stelvio en dus mocht De Gendt niet ontbreken in het deelnemersveld. Zijn tegenstanders zijn Barguil, Ciccone, Fuglsang, Geschke, Majka, Nibali en nog een aan te duden renner. De sprinters krijgen een parcours op het Toscaanse platteland voor de wielen. De wedstrijden gaan door op 23 en 24 mei en zullen ook worden uitgezonden op televisie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties