Campenaerts legt uit waarom hij voor NTT koos: "Ze zijn gek van data"

Campenaerts legt uit waarom hij voor NTT koos: "Ze zijn gek van data"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor Victor Campaerts bleek het een heel logische keuze te zijn om eind vorig seizoen de overstap naar het Afrikaanse NTT-team te gaan. In een online Skype-interview met enkele medewerkers van NTT legt Campenaerts uit waarom.

"Ik ben als tijdrijder gek op nummers data", zegt Campenaerts. "En een gesprek met teammanager Douglas Ryder heeft me overtuigd dat ze dat bij NTT ook zijn. Hij heeft me meteen mijn data laten zien, mijn potentieel en andere statistieken."

"Ook de keuze van het materiaal heeft me overtuigd. Een BMC-fiets is een van de beste ter wereld, Enve heeft de meest aerodynamische banden en Assos heeft meerdere ploegentijdritten gewonnen", zet Campenaerts zijn mening kracht bij.

Hij heeft op voorhand even een licht opgestoken bij Julien Vermote die voor de Zuid-Afrikaanse ploeg reed toen die nog Dimension Data heette. "Hij zei me dat ik naar deze ploeg moest komen omdat ik gek ben op data en bij NTT weten ze hoe ze ermee moeten omgaan."

Teammanager Ryder was snel overtuigd van Campenaerts. "Victor wist zelf zoveel af van de data en wat ze betekende. Als je dat allemaal kent, ben je heel professioneel en goed met je vak bezig. Dat gaf ons alleen maar moed om met hem in zee te gaan", klinkt het bij hem.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties