CCC sluit alvast één zaak uit voor programma Van Avermaet: "In Tour niet tot het uiterste gaan"

Ondanks deelname aan Tour moet volle focus bij Van Avermaet op klassiekers liggen

CCC sluit alvast één zaak uit voor programma Van Avermaet: "In Tour niet tot het uiterste gaan"
Foto: © photonews

Als het wielerseizoen straks kan hervatten, willen ze er bij CCC nog het beste van maken in het laatste jaar onder de huidige hoofdsponsor. Ze rekenen uiteraard op Greg Van Avermaet om te oogsten in het klassieke werk. Daar moet alles voor wijken.

Ploegleider Fabio Baldato verduidelijkt de sportieve accenten bij Spaziociclismo. "We hebben Van Avermaet en Trentin die voor de klassiekers gaan. Zij rijden eerst de Tour, maar net als veel andere renners kunnen ze in de Tour niet tot het uiterste gaan, met het oog op die klassiekers."

Wat Baldato wel voor de volle zekerheid uitsluit: een scenario waarbij Van Avermaet ook nog de Vuelta zou rijden. "Als je na de Tour ook nog de klassiekers doet, van de Amstel Gold Race tot de Ronde van Vlaanderen, heb je niet veel meer over voor drie weken Vuelta."

AGRESSIEF KOERSEN

Door de huidige omstandigheden bij CCC zouden het een paar aparte wielermaanden kunnen worden voor de ploeg. "We moeten agressief koersen en proberen om resultaten te boeken, ook vanwege de economische moeilijkheden van het team."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5080 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties