Giro-winnaar diep geraakt door overlijden van 20-jarige Tatés: "Ik vraag autoriteiten om recht te doen geschieden"

Giro-winnaar diep geraakt door overlijden van 20-jarige Tatés: "Ik vraag autoriteiten om recht te doen geschieden"
Foto: © photonews

Richard Carapaz heeft samen met andere Ecuadorianen het verschrikkelijke nieuws moeten vernemen over de dood van Ruben Dario Tatés. De 20-jarige renner werd aangereden op training en overleefde het niet. Zuid-Amerika is in rouw.

"Het doet me verdriet dat een jonge man stierf terwijl hij zijn droom najoeg om een geweldige renner te worden.", reageert Richard Carapaz op de sociale media. Er is echter niet alleen verdriet. Er is ook woede en onbegrip vanwege de omstandigheden die tot de dood van Tatés hebben geleid. "Dit stemt tot nadenken. Mensen moeten meer respect hebben voor elkaar."

De bestuurder van de wagen die de youngster aanreed pleegde vluchtsmisdrijf, maar werd later gearresteerd. Het is nu afwachten welke straf deze persoon gaat krijgen. "Ik vraag de autoriteiten om recht te doen geschieden. Ze moeten ervoor zorgen dat de regels worden nageleefd."

In elk geval: Tatés kan er niet meer door terugkeren. Het leed bij zijn naasten is enorm. "Mijn innige deelneming aan de familie. Ik wens hen heel veel kracht om dit onherstelbare verlies te verwerken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties