Lefevere panikeert niet na aankondiging van sporteconoom: "Ik zie het zo'n vaart niet lopen"

Lefevere panikeert niet na aankondiging van sporteconoom: "Ik zie het zo'n vaart niet lopen"
Foto: © photonews

Patrick Lefevere heeft al vaker gewezen op de ernst van de huidige situatie op de wielersport, maar een doemdenker is hij niet. Toch niet over de salarissen van de wielrenners de komende jaren. Lefevere verwacht niet dat die bedragen een grote duik zullen nemen.

Nochtans is dat wel wat Wim Lagae, actief aan de KU Leuven, onlangs voorspelde. Volgens hem gaan wielrenners die nog een contract voor 2021 moeten tekenen volgend jaar gemiddeld zo'n dertig procent minder verdienen. Dat scheelt wel een slok op een borrel.

Ook Patrick Lefevere heeft die boodschap opgevangen. "Ik las dat rennerslonen na corona straks met dertig procent zullen zakken. Sporteconoom Wim Lagae voorspelt dat op basis van de marketingbudgetten van bedrijven die overal ook met een derde afnemen. Eerlijk gezegd: ik zie het zo'n vaart niet lopen."

DONKERE BRIL

Volgens Lefevere mag Lagae gerust wat positiever zijn wanneer het gaat over de wielersport. "De professor heeft altijd zijn donkerste bril op wanneer hij naar het wielrennen kijkt", zegt de CEO van Deceuninck-Quick.Step in Het Nieuwsblad.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties