Vuelta a Burgos gaat voor sterkste deelnemersveld in jaren met 12 World Tour-ploegen

Vuelta a Burgos gaat voor sterkste deelnemersveld in jaren met 12 World Tour-ploegen

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De organisatie van de Vuelta a Burgos kan zeer tevreden zijn met het deelnemersveld dat ze aan het publiek kunnen voorstellen binnenkort. Er zullen maar liefst 12 World Tour-ploegen meedoen.

Althans, dat beweert de Spaanse krant El Confidencial op hun website. De Vuelta a Burgos is de eerste etappekoers na de coronalockdown en biedt een maand voor de Tourstart al een opstapje naar de Tour de France. De organisatie had naar eigen zeggen zo'n 40 aanvragen ontvangen.

De World Tour-ploegen zijn: Jumbo-Visma, Team Ineos, Movistar, BORA-hansgrohe, Trek-Segafredo, Bahrain-Merida, Cofidis, NTT, UAE Team Emirates, Israel Cycling Academy, Astana en het nieuwe Manuela Fundácion.

En die topploegen zullen ook toprenners meenemen. Nog niet elke deelnemerslijst ligt vast, maar toppers zoals Carapaz, Valverde, Landa, Kruiswijk en Quintana hebben al toegezegd.

Vorig jaar won de Colombiaan Ivan Sosa voor de tweede keer op rij de 5-daagse etappekoers in Spanje. Normaal gezien nemen er elk jaar zo'n 4 à 5 World Tour-ploegen mee. Dit jaar zal dat dus meer dan dubbel zoveel zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties