Hoe Sunweb Sam Oomen (onbewust) naar de uitgang duwde: 'had nooit naar de Giro mogen gaan'
Jelle Heyman
| 4 reacties

Sam Oomen zal van Sunweb naar Jumbo-Visma gaan

Hoe Sunweb Sam Oomen (onbewust) naar de uitgang duwde: 'had nooit naar de Giro mogen gaan'
Foto: © photonews

De Nederlandse wielrenner Sam Oomen zal aan het einde van dit seizoen de overstap maken van Team Sunweb naar Jumbo-VIsma, waar hij opnieuw zal herenigd worden met kopman Tom Dumoulin. En daar kon Sunweb niets aan veranderen, zelfs een royaal contract niet.

Volgens Nederlands wielerjournalist Raymond Kerckhoffs was de Giro van 2019 de grote aanleiding voor het weigeren van een nieuw contract. "Al na de Ronde van Catalonië waren er tekens dat hij met een vernauwde slagader zat", zegt Kerckhoffs bij Cycling Opinons. "Maar hij moest toch mee opgeroepen naar de Giro na een val van Kelderman, als meesterknecht van Dumoulin."

Maar Dumoulin moest na een week opgeven in de Ronde van Italië en na anderhalve gaf ook Oomen er de brui aan met een gebroken heup. Door die breuk moest de operatie aan zijn slagader uitgesteld worden en kon hij meteen de rest van het wielerseizoen vergeten. "Bij de ploeg beseften ze dan pas dat hij nooit van start had mogen gaan", aldus Kerckhoffs.

Besluit stond vast, zelfs geen royaal contract

"Oomen gaf na deze winter al aan dat hij zijn contract niet ging verlengen. Het royale contract van teammanager Spekenbrink kon hem niet van gedachte doen veranderen", besluit de Nederlander. Ook de manier waarom Sunweb omging met de blessure van Dumoulin werd fel bekritiseerd. Beide Nederlanders zijn er nu dus weg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

01/08/2020 - 04/08/2020 Ronde van Occitanië
03/08/2020 - 09/08/2020 Tour de Pologne
05/08/2020 Milaan-Turijn
06/08/2020 Mont Ventoux Dénivelé
06/08/2020 - 09/08/2020 Ronde van Tsjechië

Nieuwste reacties