Duits Kampioenschap wordt georganiseerd op... autocircuit
Jelle Heyman
| 0 reacties

Het Duits kampioenschap wielrennen zal niet plaatsvinden in Stuttgart, zoals eerst gepland

Duits Kampioenschap wordt georganiseerd op... autocircuit
Foto: © photonews

Het Duits kampioenschap wielrennen zal dit jaar gereden worden op het autocircuit in de deelstaat Saksen. Normaliter werd het DK georganiseerd in Stuttgart, maar daar kon de veiligheid vanwege het coronavirus niet gegarandeerd worden.

Een wielerwedstrijd op een autocircuit kondigt zich aan als een vlak parcours met kansen voor sprinters. Maar niets is minder waar.

Een rondje op de Sachsenring is 3,5 kilometer lang en de mannen zullen 2000 hoogtemeters moeten bedwingen tijdens de 150 af te leggen kilometers. Het DK zal plaatsvinden op 23 augustus, een week voor de Tourstart.

Er zullen hoogstwaarschijnlijk geen toeschouwers toegelaten worden op het circuit. De Duitse wielerfederatie BDR gaf nog mee dat ze op alle vlakken rekening zullen houden met de nodige veiligheidsmaatregelen. indien er een opstoot komt van het virus, kan het event nog geannuleerd worden.

Vorig jaar werd Maximilian Schachmann Duits kampioen. Met het geaccidenteerde parcours hoort hij dit jaar ongetwijfeld ook tot de favorieten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/02/2021 Parkcross
06/02/2021 Noordzeecross
13/02/2021 Eeklo

Nieuwste reacties