Twijfel rond Van der Poel en Campenaerts wél al op startlijst in Rotselaar, tv-uitzending van eerste profkoers mogelijk

Twijfel rond Van der Poel en Campenaerts wél al op startlijst in Rotselaar, tv-uitzending van eerste profkoers mogelijk
Foto: © photonews

De eerste profkoers op Belgische bodem mag de werelduurrecordhouder verwelkomen. Victor Campenaerts heeft zich ingeschreven voor de wedstrijd in Rotselaar. Voor hem en renners als Degenkolb en Jakobsen is de schifting wellicht geen probleem. Voor heel wat anderen wel.

In een gesprek met Het Nieuwsblad geeft organisator Marc Verbeeck toe dat het hectische toestanden zijn. "Nu word ik bijna zot. Ik zou ruim vierhonderd renners kunnen laten starten, maar dat mag niet. Ik ga selectief moeten zijn." Slechts 175 renners mogen van start gaan in Rotselaar. Meer dan de helft van de inschrijvingen zullen dus een 'njet' krijgen.

Bij die 175 zullen zo'n 90 profs zitten. Victor Campenaerts heeft zich individueel aangemeld voor de wedstrijd. Deceuninck-Quick.Step zou eraan denken om Dries Devenyns en Fabio Jakobsen in te zetten. Voor Lotto Soudal staan Jasper De Buyst en John Degenkolb wellicht aan de start.

MET OF ZONDER VAN DER POEL?

Alpecin-Fenix twijfelt nog over een eventuele deelname van Mathieu van der Poel. Doet die mee, dan stijgt de kans dat de koers op televisie komt. VTM toont interesse om de oefenwedstrijd rechtstreeks uit te zenden. Bij de eliterenners zonder contract en de beloften krijgen de renners die met kledij van Vermarc Sport rijden voorrang.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties