Kevin De Weert ziet belangrijk verschil tussen jong en oud en denkt dat ook contractsituatie gaat meespelen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

De Weert denkt dat oudere renners meer tijd nodig hebben om motor op gang te krijgen

Kevin De Weert ziet belangrijk verschil tussen jong en oud en denkt dat ook contractsituatie gaat meespelen
Foto: © photonews

Kevin De Weert doet een poging om een vraagstuk te beantwoorden waar eigenlijk niemand al echt het antwoord op weet: hoe gaan de koersen anno 2020 er uitzien die toch voor een groot deel met corona gaan leven? De Weert ziet in het wedstrijdverloop verschillende factoren een rol spelen.

Het zal zaak worden om er zo snel mogelijk te staan, maar niet iedereen heeft dat natuurlijk in zich. De Weert haalt bij Sporza aan welk effect dat kan hebben op het wedstrjidverloop. "Het zijn vaak de jongeren die direct in orde zijn na een trainingsperiode, de ouderen hebben die wedstrijden nodig om die motor op gang te trekken."

Er gaan verschillende belangen spelen 

Het drukke schema, met meteen grote koersen begin augustus, laat eigenlijk geen inloopperiode toe. "Het is een heel korte periode waarin het allemaal moet gebeuren. Ik denk dat iedereen vanaf de eerste wedstrijd heel gretig zal zijn. Er zijn ook heel veel renners einde contract. Er gaan verschillende belangen spelen."

Door de overlapping van klassiekers en grote ronden zullen de klassieke deelnemersvelden ook aardig door mekaar geschud worden. "Er gaat soms een niet traditioneel peloton aan de start staan", besluit De Weert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties