"Armstrong zal meer spijt hebben van de weggegeven zege op de Mont Ventoux, dan van zijn dopinggebruik"

Jens Nimmegeers
| 7 reacties
"Armstrong zal meer spijt hebben van de weggegeven zege op de Mont Ventoux, dan van zijn dopinggebruik"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Aangezien we momenteel niet kunnen genieten van de Tour de France en nog moeten wachten tot eind augustus, blikken ze bij Sporza Retro terug op enkele historische momenten uit het wielrennen.

Zo was er de zege van Marco Pantani op de Mont Ventoux in 2000. Een zege die volgens velen weggegeven werd door Lance Armstrong. Jan Bakelants denkt dat de Amerikaan daar nu wel enorm veel spijt van zal hebben.

"Ik denk dat Arsmtrong meer spijt heeft van het weggeven van die zege, dan al zijn dopinggebruik. Hij kon op de Mont Ventoux winnen in het geel, enkel Eddy Merckx deed het hem voor. Maar hij gaf de zege weg", zegt Bakelants aan Sporza.

Pantani leek geen schijn van kans te maken, maar ging alsnog mee met Arsmtrong de Mont Ventoux op. De verwachting was dat Armstrong een moegestreden Pantani aan de finish ging kloppen, maar niets was minder waar. Armstrong viel niet aan en Pantani kreeg zowaar de overwinning. 

"Iets waar hij altijd spijt van zal hebben. Ik was altijd een groot fan van Armstrong. Dat hij doping nam, doet daar niets van af. Ik wil ze niet te eten hebben gegeven, de renners die doping namen", sluit Bakelants af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties