Ook Richard Carapaz weet wanneer hij terug kan keren naar Europa

Jens Nimmegeers
| 0 reacties
Ook Richard Carapaz weet wanneer hij terug kan keren naar Europa
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Net als de Colombianen zaten ook de Ecuadorianen vast in eigen land door de coronacrisis. Maar nu heeft de Ecuadoraanse minister van Sport bevestigd dat Richard Carapaz en co volgende week richting Europa mogen vliegen.

De winnaar van de Ronde van Italië zat al enkele maanden vast in Ecuador, maar zal op 15 juli toch kunnen terugkeren naar Europa. Eerst zouden de Ecuadorianen met de auto naar Colombia moeten gaan om daar mee te reizen met de chartervlucht, waarmee Egan Bernal en Nairo Quintana naar Europa vliegen.

De renner van Ineos zal samen met ploegmaat Jhonatan Narvaez, Alexander Cepeda (Androni-Sidermec), Alveiro Cepeda (Caja Rural-Seguros RGA) en Jonathan Caicedo (EF Pro Cycling) richting Europa trekken, waar ze zich kunnen voorbereiden op het nieuwe wielerseizoen.

Ook dit jaar is de Giro d'Italia het hoofddoel van Carapaz. Hij zal niet deelnemen aan de Ronde van Frankrijk, maar maakt gebruik van de Ronde van Burgos, de Ronde van Polen en de Tirreno-Adriatico om zich op de roze trui voor te bereiden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties