De te verwachten overstap: Chris Froome in 2021 ploegmaat van de Belgen Biermans, Hermans en Van Asbroeck

De te verwachten overstap: Chris Froome in 2021 ploegmaat van de Belgen Biermans, Hermans en Van Asbroeck
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Nadat bekend geraakte dat Chris Froome na dit seizoen Ineos gaat verlaten, was het uitkijken naar welke ploeg hij zal trekken. Lang hebben we niet moeten wachten om het antwoord te kennen: Israel Start-Up Nation kondigt de komst van Froome aan.

Het was ook te verwachten dat deze formatie de nieuwe bestemming zou worden voor de viervoudig Tourwinnaar. Froome werd ook al stevig gelinkt aan een overstap naar Israel Start-Up Nation in de loop van dit jaar, maar het zal dus volgend seizoen worden dat ze hun samenwerking beginnen.

AMBITIE

Israel Start-Up Nation brandt van de ambitie en heeft ook de financiële middelen om die waar te maken. Door Froome te strikken, zetten ze die ambitie alvast kracht bij. Froome gaat er de absolute kopman worden in de Tour. Wel is de verwachting dat de ploeg nog heel wat andere versterkingen zal binnenhalen met het oog op 2021.

Dat betekent ook dat Froome volgend jaar minstens drie Belgische ploegmaten krijgt. Jenthe Biermans, Ben Hermans en Tom Van Asbroeck rijden immers al voor Israel Start-Up Nation. Alle drie hebben ze ook een contract voor 2021.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties