Organisatie Omloop van het Houtland gaat door met editie van 2020 en pronkt al met komst van WorldTour-teams

Organisatie Omloop van het Houtland gaat door met editie van 2020 en pronkt al met komst van WorldTour-teams
Foto: © photonews

De Omloop van het Houtland krijgt wél een editie in 2020. Dat staat nu helemaal vast. Waar bij andere Belgische eendagskoersen organisatoren afzagen van een editie dit jaar zien ze het bij de Omloop van het Houtland dus wel zitten. Er is ook potentieel om tot een sterk deelnemersveld te komen.

De beslissing van de organisatie om door te gaan met de editie van 2020 ligt in de lijn van de verwachtingen. Eerder hadden ook Middelkerke en Lichtervelde, respectievelijk start-en aankomstplaats, immers al hun goedkeuring gegeven. Nu heeft de organisatie het licht definitief op groen gezet.

VOORZICHTIGHEID GEBODEN NAAR SUPPORTERS TOE

Die zal nog wel voor een pak werk komen te staan. Zo zal er bepaald moeten worden hoeveel toeschouwers er in welke zones toegelaten worden. De GP Vermarc toonde aan dat wat dat betreft voorzichtigheid geboden is. De Omloop van het Houtland gaat door op 23 september.

Met mogelijk een sterk deelnemersveld. Drie WorldTour-teams hebben immers al hun deelname bevestigd. Dat zijn Jumbo-Visma, Lotto Soudal en Sunweb. Die laatste ploeg leverde in 2019 overigens de winnaar met Max Walscheid, die ondertussen wel voor NTT rijdt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties