Weekend 2 in virtuele Tour de France: dit staat er op het menu
Jelle Heyman
| 1 reacties

De etappes zijn relatief vlak in het tweede virtuele Tourweekend

Weekend 2 in virtuele Tour de France: dit staat er op het menu
Foto: © photonews

Dit weekend gaan etappes 3 en 4 door van de virtuele Tour de France. Zaterdag staat een etappe van 48 kilometer op het menu. Zondag moeten de renners 46 kilometer overbruggen. Krijgen we nog eens een massasprint te zien?

Zaterdag: sprinten

De zaterdagetappe kondigt zich aan als een relatief vlakke etappe. Met twee klimmetjes van derde categorie zijn er punten te pakken voor de bergtrui, maar het lijkt erop dat het een massasprint zal worden. Na de top van de laatste klim moeten de renners nog 10 kilomter rijden, tijd genoeg voor de sprinters om terug te komen.

Ondanks de aanwezigheid van 2019-laureaat Egan Bernal, achten we renners zoals Yves Lampaert meer kans toe om de etappe om zijn naam te schrijven. Ook Tim Merlier mogen we opschrijven tot het rijtje van de favorieten. Net als Bouhannni, Barbier, Viviani, Mareczko, Gibbons, Matthews en - waarom ook niet - Jonas Vangenechten.

Zondag: kans voor punchers

De vierde etappe op zondag belooft eentje voor de punchers te worden. De top van de laatste klim van 3e categorie ligt op 3 kilometer van de finish. De klim zelf is zo'n 2,7 km aan 3,9% gemiddeld. Daar alleen boven komen, zou weleens ritwinst kunnen opleveren. Er zal alleszins niet gespurt worden door een grote groep.

Het is op de startlijst even zoeken naar een echte puncher. Misschien kan Davide Ballerini wel wegspringen van het peloton op dat klimmetje? Misschien lukt het Ivan Gorcia Cortina ook nog wel. Maar het kan evengoed zijn dat de betere klimmers meer aan bod zullen komen. Het wordt dan vooral uitkijken naar namen zoals: Wilco Kelderman en Jack Haig.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

01/08/2020 - 04/08/2020 Ronde van Occitaniƫ
03/08/2020 - 09/08/2020 Tour de Pologne
05/08/2020 Milaan-Turijn
06/08/2020 Mont Ventoux DƩnivelƩ
06/08/2020 - 09/08/2020 Ronde van Tsjechiƫ

Nieuwste reacties