Lefevere ergert zich aan geweldplegingen en politici: "Waren dit CEO's, ze zouden stante pede worden ontslagen"

Lefevere ergert zich aan geweldplegingen en politici: "Waren dit CEO's, ze zouden stante pede worden ontslagen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Veel goed nieuws valt er tijdens deze coronaperiode niet te rapen. Ook Patrick Lefevere ziet het met lede ogen aan. De CEO van Deceuninck-Quick.Step richt zich natuurlijk op de koers, maar heeft ook een heldere mening over enkele maatschappelijke thema's.

Het Laatste Nieuws laat hem daar over aan het woord. "Er ergeren me veel zaken. De manier, bijvoorbeeld, waarop een zootje ongeregeld de deugdzame 'Black Lives Matter'-boodschap misbruikte om geweldpleging, brandstichting, diefstal en andere wantoestanden te rechtvaardigen. Mensen die het door de coronacrisis al zwaar hebben, zagen alles kapotgeslagen en geplunderd. Verwerpelijk."

Onze regering is een zevenkoppige draak 

Wat de coronacrisis betreft, krijgt ook de politiek vaak kritiek. "Onze regering is een zevenkoppige draak. Iedereen wil vooral zijn eigen postje redden. Waren dit CEO's van een gewoon bedrijf, ze zouden stante pede worden ontslagen. Overigens zou ik ook wel eens een vlieg willen zijn in die GEES..."

Want Lefevere vangt hier en daar merkwaardige dingen op. "Als ik de verhalen mag geloven van mensen die het kunnen weten, luisteren de politici naar het advies van virologen, knikken ze instemmend, maar verkondigen ze eenmaal buiten compleet het tegenovergestelde. Er spelen duidelijk dubbele agenda's."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties