Tom Boonen leefde in 1996 fel mee met jeugdidool: "Ik was toen echt kwaad op Bjarne Riis"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Ogen van Tom Boonen gingen open in '96 toen onfeilbare Indurain plots de Tour verloor

Tom Boonen leefde in 1996 fel mee met jeugdidool: "Ik was toen echt kwaad op Bjarne Riis"
Foto: © photonews

Tom Boonen was te gast in de Toureditie van Sporza Retro en mocht dus een fragment kiezen uit de rijke geschiedenis van de Ronde van Frankrijk dat zou uitgezonden worden. Hij koos voor de Tour van 1996: Indurain begon als vijfvoudige winnaar als grote favoriet, maar zijn rijk was uit.

Boonen was in zijn jonge jaren fan van Miguel Indurain. "Ik wou zijn zoals hij, hij had een beetje hetzelfde postuur en ik was in de jeugd ook redelijk als tijdrijder. Indurain was ook heel mysterieus. Het tegenovergestelde van renners nu, die op hun sociale media allemaal het uithangbord van de koers willen zijn."

Later zette Boonen natuurlijk zijn eigen stapjes in de wielerwereld en is hij Indurain ook enkele malen tegengekomen. "Achteraf heb ik hem een paar keer in levenden lijve ontmoet en dat strookte ook niet helemaal met het beeld dat ik vroeger van hem had."

Indurain
© photonews

Opmerkelijk is dat Boonen voor de uitzending dan niet koos voor aan hoogtepunt, maar wel voor de ondergang van vroegere held. "Omdat mij dat het meest is bijgebleven: het moment dat de onfeilbare Indurain de Tour verliest. Mijn ogen gingen open, Indurain was ook maar een mens. Ik was toen echt kwaad op Riis omdat hij Indurain van de troon had gestoten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/09/2021 - 26/09/2021 WK
03/10/2021 Parijs-Roubaix
06/10/2021 Milaan-Turijn
09/10/2021 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties