Vlaams sportveld en minister Ben Weyts adviseren Veiligheidsraad geen publiek toe te laten

Vlaams sportveld en minister Ben Weyts adviseren Veiligheidsraad geen publiek toe te laten
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ook de sportwereld staat maandag op de agenda van de Nationale Veiligheidsraad, wanneer deze zich buigt over de gevolgen van de stijging van de coronacijfers. De Vlaamse regering en het Vlaamse sportveld adviseert de federale regering alvast om geen publiek toe te laten bij sportwedstrijden.

Momenteel zijn sportwedstrijden mogelijk met een beperkt publiek en kan elke sport zijn eigen maatregelen nemen om het veilig te houden. In het wielrennen werd bijvoorbeeld al opgeroepen om mondmaskers te dragen en kan publiek geweerd worden aan de start-en aankomstzone.

Mits het advies van de Vlaamse regering gevolgd wordt, zouden dan dus enkel wedstrijden 'achter gesloten deuren' mogelijk zijn, zoals dat al het geval was in Parijs-Nice. Vlaams minister van Sport Ben Weyts heeft samen gezeten met het Vlaamse sportveld. Samen zijn ze tot enkele aanbevelingen gekomen.

DRAAIBOEK 'CODE ORANJE'

De belangrijkste aanbeveling is dus dat alle sportactiviteiten, voor zowel profs als amateurs, plaatsvinden zonder publiek vanaf maandag 27 juli. Ook werd er een draaiboek 'code Oranje'. Dit draaiboek moet ervoor zorgen dat sportactiviteit kunnen worden stopgezet indien nodig.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties