Burgemeester Diest optimistisch over Dwars door het Hageland: "Het kan nog steeds doorgaan"

Jens Nimmegeers
| 0 reacties
Burgemeester Diest optimistisch over Dwars door het Hageland: "Het kan nog steeds doorgaan"
Foto: © photonews

Nu de Heistse Pijl niet meer kan doorgaan door het coronavirus, zou Dwars door het Hageland ook wel eens in het gedrang kunnen komen.

Maar zover wil de burgemeester van Diest, Christophe Degraeve, het niet laten komen. "We hebben vandaag lang samengezeten. Daar hebben we met iedereen alles besproken, ook met de veiligheidsdiensten. Strikt genomen kan Dwars door het Hageland nog doorgaan."

"Dat is het gevolg van heel duidelijke communicatie tussen de gemeentes Scherpenheuvel, Aarschot en Diest, de organisatie en de politiediensten. Voorwaarde is wel dat de huidige omstandigheden aangehouden worden", klinkt het positief.

"Moest de situatie verergeren dan kunnen we nog steeds de wedstrijd annuleren, maar vooralsnog hoeven we dat niet te doen. Wel hebben wel enkele strikte regels vooropgesteld. Zo zal er nergens publiek te bewonderen zijn, er komen geen VIP-dorpen en op het parcours mag er geen samenscholing van meer dan 10 personen zijn."

"Zo zal de politie extra controle doen op hellingen en aan café's zodat er zeker geen groepen groter dan 10 personen aanwezig zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2020 - 16/08/2020 Critérium du Dauphiné
15/08/2020 Ronde van Lombardije 
15/08/2020 Dwars door het Hageland
16/08/2020 - 19/08/2020 Ronde van Wallonië
18/08/2020 Ronde van Emilië

Nieuwste reacties