Evenepoel moet leiderstrui verdedigen in lastige slotetappe Ronde van Burgos
Jelle Heyman
| 8 reacties

Remco Evenepoel zal moeten strijden voor zijn leiderstrui

Evenepoel moet leiderstrui verdedigen in lastige slotetappe Ronde van Burgos
Foto: © photonews

In de Ronde van Burgos staat zaterdag de vijfde en laatste etappe op het programma. Evenepoel zal niet zonder slag of stoot eindwinnaar worden. Met aankomst op een klim van eerste categorie belooft het opnieuw een spannende etappe te worden.

De eerste 100km van de slotetappe zijn nog relatief vlak, maar dan begint het parcours in Burgos wat glooiender te worden. Eerst zijn er twee cols van derde categorie voor de renners richting de finale trekken.

In die slotfase komt er een opeenvolging van twee klimmen. Eerst de Alto del Collado, een lange maar niet zo steile klim van derde categorie die 6,7 kilometer lang is aan gemiddelde 3,8%.

Maar zonder af te dalen, klimt het peloton opnieuw door naar de pittige Lagunas de Neila. Geen lange klim, maar wel een heel steile: 4,2 kilomtere aan een gemiddelde van 11%: veel zwarte stroken dus.

Favorieten

Voor de etappe van donderdag was Evenepoel nog een gevaarlijke outsider, maar voor de etappe van zaterdag is hij opeens favoriet. Na zijn indrukwekkende winst, wordt het maar de vraag wie hem van winst kan afhouden.

George Bennett van Jumbo-Visma eindigde woensdag het dichtste bij Evenepoel, op 18 seconden. Hij lijkt dus de gevaarlijkste klant te worden voor de jonge wolf. Verder zijn ook Landa en Chaves nog gevaarlijke klanten. Ook Richard Carapaz kan een gooi doen naar winst, maar woensdag kwam hij op 52 seconden van Evenepoel over de finish.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille
12/02/2022 Gavere
13/02/2022 Brussel

Nieuwste reacties