Opnieuw meer sleutelwerk voor parcours Milaan-Sanremo: burgemeester van stad in Piemonte ligt dwars

Opnieuw meer sleutelwerk voor parcours Milaan-Sanremo: burgemeester van stad in Piemonte ligt dwars
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Enkele dagen geleden werd het nieuwe parcours voor Milaan-Sanremo voorgesteld. Organisator RCS kan er zich nu opnieuw aanzetten, want er zal alweer een wijziging noodzakelijk zijn. De burgemeester van Alessandria wil de koers niet in zijn stad zien passeren.

Eerder kwam er al een grondige parcourswijziging omdat zestien burgemeester uit Ligurië een passage van La Primavera niet zagen zitten terwijl het toeristische seizoen volop aan de gang is. Daarom tekende RCS een nieuw parcours uit en werd besloten om de regio Piemonte aan te doen.

LEIDT ANDERE WEG OOK NAAR SANREMO?

Ook dat plan stuit nu op een moeilijkheid. De burgemeester van Alessandria, de hoofdstad van de provincie Alessandria, weigert de passage van het wielerpeloton in zijn stad. Dat betekent dat de organisatoren voor de dag moeten komen met een andere weg die naar Sanremo leidt.

Veel tijd hebben ze daarvoor niet, want Milaan-Sanremo staat al op zaterdag 8 augustus op het programma. Het betere puzzelwerk komt er dus aan te pas en die puzzel kan best zo snel mogelijk gelegd worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties