Statement Team Jumbo-Visma: Dylan Groenewegen komt niet meer in actie tot beslissing van de disciplinaire commissie
Nils Wens
| 32 reacties

Dylan Groenewegen zal geen wedstrijden meer rijden tot een beslissing van de disciplinaire commissie

Statement Team Jumbo-Visma: Dylan Groenewegen komt niet meer in actie tot beslissing van de disciplinaire commissie
Foto: © photonews

Team Jumbo-Visma heeft een statement gedeeld op haar website. Het gaat uiteraard over de gebeurtenissen in de Ronde van Polen en de fout die Dylan Groenewegen, de sprinter van de ploeg, heeft gemaakt.

Het was een duidelijk statement van Team Jumbo-Visma op haar website. U kan de uitleg van de Nederlandse ploeg hieronder terugvinden. Zo zal Dylan Groenewegen geen wedstrijden meer rijden tot de disciplinaire commissie een beslissing heeft kunnen nemen. Groenewegen kwam de komende weken sowieso niet in actie, want de Nederlander heeft een gebroken sleutelbeen overgehouden aan zijn valpartij. 

Statement Team Jumbo-Visma:

1. We zijn geschokt door de consequenties van de valpartij. We hopen het beste voor Fabio Jakobsen. Onze gedachten zijn bij Fabio en we hopen van harte dat hij zal herstellen. We hopen en wensen ook dat de andere betrokkenen snel zullen herstellen. We wensen hen allemaal het beste toe.

2. De voorbije dagen hebben we de tijd genomen om de situatie intern te bespreken. Team Jumbo-Visma vond het belangrijk om dit eerst met Dylan te bespreken.

3. Dylan is kapot van wat er is gebeurd vanwege de, ongewilde, ernstige consequenties voor de anderen die bij de valpartij betrokken waren. Het spijt hem enorm.

4. Dylan erkent dat hij een incorrecte manoeuvre heeft gemaakt door van zijn lijn af te wijken en dat hij terecht is gediskwalificeerd.

5. Team Jumbo-Visma staat voor eerlijk sportmanschap binnen de regels. Met zijn beweging brak Dylan een sportieve regel en dat is zoals altijd onacceptabel.

6. We hebben besloten dat Dylan niet in een wedstrijd zal starten, in afwachting van het oordeel van de disciplinaire commissie waaraan de UCI het incident heeft overgedragen.

7. We zullen Dylan en zijn familie bijstaan om door deze ook voor hen (mentaal) zware tijden te komen. Zij zijn door sommigen op verwerpelijke wijze bejegend.

8. Voor nu staat de gezondheid en het herstel van Fabio voorop. Onze gedachten gaan uit naar Fabio Jakobsen en de andere mensen die betrokken waren bij de verschrikkelijke valpartij in de Ronde van Polen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

27/09/2020 WK
29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro
04/10/2020 Luik-Bastenaken-Luik

Nieuwste reacties