Van der Poel, Van Vleuten, de titelverdedigster: Nederland pakt op EK uit met straffe namen

Nederland met onder andere Mathieu van der Poel naar EK wielrennen

Van der Poel, Van Vleuten, de titelverdedigster: Nederland pakt op EK uit met straffe namen

Door de timing op de kalender geen evidentie om met een sterke EK-selectie uit te pakken, Nederland doet dat echter wel. Er zijn wel bepaalde namen die ontbreken bij de mannen, maar Mathieu van der Poel zegde wel toe. Bij de vrouwen zijn alle Nederlandse toppers op het appèl.

Bij de mannen zal Mathieu van der Poel fungeren als kopman. Alle focus kan naar de wegrit, want aan het tijdrijden doen bij de elite heren geen Nederlanders mee. Naast Mathieu van der Poel zit ook zijn broer David bij de selectie, net als Koen de Kort, Sebastian Langeveld, Oscar Riesebeek, Julius van den Berg, Nick van der Lijke en Pieter Weening.

De vrouwenploeg bestaat uit een resem toprensters: Amy Pieterss, Chantal van den Broek-Blaak, Anna van der Breggen, Ellen van Dijk, Annemiek van Vleuten, Demi Vollering, Marianne Vos en Lorena Wiebes. Van Vleuten wint tegenwoordig alles wat er te winnen valt, Amy Pieters is titelverdedigster op het EK.

Er zijn ook twee Nederlandse dames die gaan meedoen aan het tijdrijden. Dat zijn Anna van der Breggen en Ellen van Dijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties