UPDATE: Dan toch geen tijdstraf voor Philippe Gilbert, Zdenek Stybar en Amaury Capiot in Ronde van Wallonië

UPDATE: Dan toch geen tijdstraf voor Philippe Gilbert, Zdenek Stybar en Amaury Capiot in Ronde van Wallonië
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Philippe Gilbert kleurde de tweede etappe in de Ronde van Wallonië door te versnellen met het oog op de bonificatiesprint in Overijse. Het werd zelfs een heuse aanval. De jury bestrafte hem echter in eerste instantie, net als Stybar en Capiot.

De versnelling van Gilbert werd in de eerste plaats beantwoord door Loïc Vliegen en Zdenek Stybar. Ook Amaury Capiot had nog een reactie in huis. Het was uiteindelijk Stybar die de tussensprint won en zo drie bonificatieseconden pakte. Gilbert graaide twee seconden mee, Capiot één.

Waar struikelde de jury dan over? De versnelling van Gilbert en de anderen werd niet ingezet op de kasseien, maar wel op het voetpad. Daarom kregen Stybar, Gilbert en Capiot aanvankelijk een tijdstraf van twintig seconden en een bijkomende boete. Vliegen bleef dan weer buiten schot.

UPDATE: Het eerste besluit van de jury is inmiddels tenietgedaan. De beslissing is teruggedraaid: Stybar, Gilbert en Capiot krijgen dan toch geen tijdstraf aan hun been. Ze moeten ook geen boete betalen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties