Maxime Monfort versterkt Performance Team Lotto Soudal

Jens Nimmegeers
| 0 reacties
Maxime Monfort versterkt Performance Team Lotto Soudal

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Maxime Monfort is de nieuwste aanwinst van Lotto Soudal. De oud-renner gaat in het Performance Team aan de slag bij de ploeg waar hij zijn carrière afsloot.

Vanaf 2021 wordt Monfort die nieuwe Performance Manager bij Lotto Soudal. Hij volgt daarmee Kevin De Weert op. De Weert besloot om zijn huidige overeenkomst niet te verlengen.

“Onze ambitie blijft alleen maar groeien. Het behalen van het werelduurrecord door Victor Campenaerts is de beste illustratie hiervan. Zonder het talent, het professionalisme en de gedrevenheid van Victor was dat record er nooit gekomen, maar de ondersteuning vanuit het Performance Department van onze ploeg was even cruciaal", vertelt algemeen manager John Lelangue.

"We hebben intussen gezien hoe groot de rol is van een Performance Manager in het geheel van de ploeg. Onze ploegleiding bestaat uit een mix van ervaren en jonge sportdirecteurs en dat werkt. Onze wetenschapper daartussen is het ideale verbindingspunt. Onze renners hoeven enkel nog te denken aan fietsen. De balans na vorig seizoen zegt genoeg: 23 UCI-overwinningen, waaronder vier ritten in de Tour. De enige WorldTour-ploeg met echte Belgische verankering doet het dus erg goed. De doorgevoerde veranderingen naar meer professionele structuur in de ploeg renderen. We gaan het roer daarom niet omgooien. Integendeel. Performance is en blijft van groot belang binnen ons team." 

Lelangue had graag nog verder gegaan met De Weert, maar ziet in Monfort de ideale vervanger. "We hadden dit graag nog verder uitgebouwd in samenwerking met Kevin maar samen zijn we niet tot een constructieve overeenkomst gekomen die voor iedereen goed zat. Om het belang van ons Performance Department te onderstrepen trokken we met Maxime Monfort een zeer sterke opvolger aan die verder zal bouwen op de sterke basis die er reeds is.”

Monfort was nog maar sinds dit seizoen ploegleider bij Lotto Soudal. Hij beëindigde er zijn carrière na 16 jaar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties