Andreas Kron trekt naar Lotto Soudal

Jens Nimmegeers
| 0 reacties
Andreas Kron trekt naar Lotto Soudal
Foto: © photonews

Lotto Soudal heeft de Deen Andres Lorentz Kron aan de ploeg toegevoegd. Kron reed voor ProTeam Riwal Readynez en komt in 2021 over.

Kron reed in de Ronde van Wallonië nog samen met Stan Dewulf en Zdenek Stybar in de aanval en zal dat de komende twee seizoenen voor Lotto Soudal mogen doen.

“De WorldTour is altijd al mijn ultieme doel geweest. Na vier seizoenen Riwal is het nu zo ver. Ik ben overgelukkig maar nu begint het pas. Ik ben me daar terdege bewust van. Bij Lotto Soudal wil ik vooruitghang maken”, aldus Andreas Kron op de website van Lotto Soudal. “Dit team werkt veel met jonge renners. Voor mij was dit een van de redenen om voor deze Belgische ploeg te kiezen. In alle rust kunnen ze daar werken aan mijn ontwikkeling als renner en als mens. Ze hebben een plan met me en dat charmeert me.”

“Ik zag hem aan het werk op het WK in Harrogate, waar Andreas vijfde eindigde in danteske omstandigheden”, zo vertelt Lotto Soudal General Manager John Lelangue. “Hij is een renner met karakter. We volgen hem al een tijdje. Hij moet een grote stap zetten, maar we zullen hem daarbij helpen. Andreas heeft ons aangegeven dat hij wil uitblinken in de Ardense koersen en de kleinere rittenkoersen. We zullen hem de tijd geven die hij nodig heeft, maar ik ben ervan overtuigd dat hij ons vrij snel zal verbazen. Het wederzijds vertrouwen is groot", staat er op hun website te lezen.

Kron is een allround renner en zeker geen verkeerde klimmer. Kron kon de tweede plaats in de ardennenrit van de Baloise Tour Belgium op zijn naam zetten en werd ook al beste jongere in de Saudi Tour.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

23/10/2021 Ruddervoorde
24/10/2021 Zonhoven
30/10/2021 Mol
31/10/2021 Overijse
01/11/2021 Koppenbergcross

Nieuwste reacties