OFFICIEEL: Belg van CCC gaat in 2021 Wout van Aert bijstaan bij Jumbo-Visma

OFFICIEEL: Belg van CCC gaat in 2021 Wout van Aert bijstaan bij Jumbo-Visma
Foto: © photonews

Van Avermaet en Van Hoecke hadden met AG2R al een volgende werkgever, maar er was nog een Belg bij CCC op zoek naar een oplossing. Ook Nathan Van Hooydonck weet nu voor welke ploeg hij in 2021 gaat koersen: het Nederlandse Jumbo-Visma.

De overstap naar Jumbo-Visma hing al in de lucht en vrijdagochtend heeft de ploeg de komst van Van Hooydonck ook officieel bevestigd. De voornaamste taak van Van Hooydonck bij zijn nieuwe werkgever: Wout van Aert en Mike Teunissen bijstaan in de klassiekers.

Het voelt echt als een nieuw hoofdstuk in mijn carrière 

Van Hooydonck heeft een contract voor twee jaar getekend. "Ik ben blij dat ik deze kans krijg van Jumbo-Visma. Het voelt echt als een nieuw hoofdstuk in mijn carrière. Ik kijk uit naar mijn eerste momenten bij het team. Ik hoop mezelf te ontwikkelen in het klassieke werk."

Daarnaast heeft de 24-jarige renner ook oog voor andere facetten van de koers. "Ik wil ook progressie blijven maken in het tijdrijden. De voorbije jaren heeft Jumbo-Visma een goede ontwikkeling getoond op verschillende fronten. Het is leuk om deel uit te maken van zo'n ploeg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties