Overzicht: welke sleutelrenners gingen vandaag tegen de vlakte in de Tour de France?

Nils Wens
| 0 reacties
Overzicht: welke sleutelrenners gingen vandaag tegen de vlakte in de Tour de France?
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De eerste etappe van de Tour de France heeft meteen al voor heel wat spektakel gezorgd. Door het gladde wegdek waren er heel wat valpartijen en daar waren enkele sleutelrenners voor de komende weken bij.

Het grootste slachtoffer was ongetwijfeld Pavel Sivakov. De renner van Team INEOS moet, door de afwezigheid van Thomas en Froome, Bernal bijstaan in de bergen de komende weken, maar zijn ambities zullen al een flinke knauw gekregen hebben. De 23-jarige Rus ging twee keer tegen de vlakte en reed bijna de hele rit achter het peloton aan. Hij eindigde op 13 minuten. 

Ook Julian AlaphilippeRichie Porte, George Bennett Wout van Aert gingen tegen de vlakte. Bij hen leek het minder erg, maar toch wilden ze de Tour de France ongetwijfeld op een andere manier starten. Porte kon onder meer terugkeren dankzij een sterke Skujiņš. 

Naast Sivakov, Alaphilippe, Porte, Bennett van Aert moest ook Ewan er even af. De sprinter reed op een bepaald moment zelfs op meer dan 5 minuten van het peloton, maar hij kon nog wel terugkeren door het trage tempo van het peloton. Hij zou echter niet meedoen voor de winst. 

In het slot van de wedstrijd ging nog een deel van het peloton tegen de vlakte. Daarbij lag ook Thibaut Pinot, maar het was nog minder dan 3 kilometer te gaan, waardoor de tijd niet werd aangerekend. Geluk dus voor Pinot en hij leek ook zonder een blessure verder te kunnen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties