Benoot in eerste bergrit weg voorin na valpartij

Benoot in eerste bergrit weg voorin na valpartij
Foto: © photonews

Tiesj Benoot had de afgelopen dagen nog wat klachten, maar lijkt zich stilaan weer opperbest te voelen. De man die pas zijn contract verlengde is ten aanval getrokken in de vierde Touretappe. Dat is de eerste rit in de Tour van dit jaar met een aankomst bergop.

Zoals wel eens vaker durft te gebeuren in de Tour de France, was de eerste poging om weg te geraken meteen de goeie. De vlucht was onmiddellijk vertrokken. Tiesj Benoot was erg bij de pinken en zorgde dat hij mee was. Hij reageerde na een aanval van Alexis Vuillermoz.

Andere renners die ook in de kopgroep zitten: Nils Politt, Krists Neilands, Mathieu Burgaudeau en Quentin Pacher. Deceuninck-Quick.Step en Jumbo-Visma vinden het wel prima zo. Zij zijn de ploegen die controleren in het peloton. Ze laten wel geen andere renners nog de sprong naar de leiders maken.

Nils Politt
© photonews

Update: Bij een tussensprint heeft Sam Bennett in het peloton nog negen punten gepakt voor het puntenklassement. Hiermee komt de Ier van Deceuninck-Quick.Step op gelijke hoogte van Peter Sagan. Spanning troef dus in dit nevenklassement. Wie mag vanavond het groen aantrekken?

Ondertussen was het hommeles voorin: Politt reed weg van zijn medevluchters. De Duitser werd echter snel weer ingerekend. Met 50 kilometer te gaan hadden de zes iets meer dan 2 en een halve minuut voor op het het peloton en kon de finale van de etappe echt beginnen. Benoot zou zijn plek voorin verliezen na een valpartij, maar kon wel verder.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

27/11/2021 Kortrijk
28/11/2021 Besançon
04/12/2021 Boom
05/12/2021 Antwerpen
11/12/2021 Essen

Nieuwste reacties