Caleb Ewan moest vandaag tevreden zijn met de tweede plaats: "Ik had iets vroeger moeten aangaan"

Nils Wens
| 2 reacties
Caleb Ewan moest vandaag tevreden zijn met de tweede plaats: "Ik had iets vroeger moeten aangaan"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vorige week haalde hij een overwinning binnen, maar vandaag was het net niet voor Caleb Ewan. De sprinter van Lotto-Soudal werd tweede achter Sam Bennett. Ewan vertelde na de etappe dat de dag enorm stressvol was.

Volgens Ewan werd er vandaag op verschillende fronten gestreden en was het daarom enorm stressvol. "De klassementsploegen willen hun kopmannen uit de wind houden en de sprinters willen ook hetzelfde doen. We hebben veel partijen gezien", aldus Ewan. 

De sprint was met een klein peloton, maar de belangrijke mannen waren wel aanwezig. Ewan moest het wel doen zonder Jasper De Buyst. "Ik verloor mijn belangrijkste man uit de lead-out, Jasper De Buyst, door mechanische pech. Ik had nog andere goede ploegmaats, maar heb mij zelf kunnen positioneren", vertelde Ewan na de etappe. 

Uiteindelijk moest hij nipt de duimen leggen tegen Sam Bennett. "Ik had iets vroeger moeten aangaan om hem te verrassen. Ik zat waar ik wilde zitten, maar ik heb iets te lang gewacht. De finale van de volgende rit is iets lastiger en zou mij ook beter moeten liggen', concludeerde de sprinter van Lotto-Soudal. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties