Nummer 2 uit de Tour van 2016 heeft hersenschudding opgelopen en gaat niet meer van start

Nummer 2 uit de Tour van 2016 heeft hersenschudding opgelopen en gaat niet meer van start
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De fysieke schade was zichtbaar merkbaar bij één van de betere renners uit de Tour tot dusver. De veertiende etappe zal zaterdag echter aanvatten zonder Romain Bardet. Het is medisch niet verantwoord om hem verder te laten koersen.

Bardet was na enkele tegenvallende edities zonder veel verwachtingen naar de Tour getrokken, maar kon zich tijdens de eerste week verrassend handhaven voorin. Na twaalf etappes stond de ploegmaat van Oliver Naesen knap vierde in het klassement.

In de rit van vrijdag kwam Bardet echter ten val. Mollema moest door de gevolgen van die valpartij opgeven. Bardet reed de rit wel uit, maar kon het tempo van de andere favorieten niet volgen. Onderzoek heeft uitgewezen dat de Fransman een hersenschudding had opgelopen.

GEEN VERDERE SCHADE

De hersenscan wijst niet op verdere schade, maar Bardet moet voorlopig wel zijn sportieve activiteiten stopzetten. "De rit op de wegen waar ik thuis ben werd het tegenovergestelde van wat ik had gehoopt. De onderzoeken hebben bevestigd wat ik al vermoedde: dat ik niet in staat ben om verder te koersen", besluit de renner van AG2R.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties