Mondmaskers verplicht voor supporters op volledige parcours Ronde van Vlaanderen

Mondmaskers verplicht voor supporters op volledige parcours Ronde van Vlaanderen

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Supporters worden tijdens de Ronde van Vlaanderen van 18 oktober verplicht om een mondmasker te dragen, dat zegt Oost-Vlaams gouverneur Carina Van Cauter.

Bij TV Oost zegt ze dat op 18 oktober supporters vanaf een uur voor de wedstrijd tot een uur na de wedstrijd verplicht een mondmasker moeten dragen. "De veiligheid van de renners en publeik moet gegarandeerd kunnen worden", klinkt het.

Normaal gezien staan de supporters rijendik langs de flanken van de Vlaamse kasseiheuvels. Dat zal dit jaar ongetwijfeld anders zijn. Burgemeesters van verschillende gemeenten hadden al beslist om geen publiek toe te laten maar dat leek wat voorbarig te zijn. De burgemeesters willen vermijden dat het eraan toe gaat zoals op de cols in de Ronde van Frankrijk waar de supporters zonder mondmasker in het gezicht van de renners staan te brullen.

Op zondag 18 oktober zullen de burgemeesters eenduidig beslissen of de hellingen en kasseistroken al dan niet toegankelijk zijn voor publiek. "De politie zal sowieso een oogje in het zeil houden om te zien dat alles veilig verloopt", zegt Van Cauter nog.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties