Slottijdrit Tirreno: Campenaerts strandt op 18 seconden van winnaar Ganna, Yates houdt stand en ziet nog verschuiving op het podium
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 1 reacties

Simon Yates geeft de eindzege in de Tirreno-Adriatico niet uit handen, Ganna wint slottijdrit

Slottijdrit Tirreno: Campenaerts strandt op 18 seconden van winnaar Ganna, Yates houdt stand en ziet nog verschuiving op het podium

De dagzege in de afsluitende tijdrit van de Tirreno-Adriatico gaat naar de Italiaan Filippo Ganna. Hij hield Victor Campenaerts op 18 seconden. Simon Yates gaf de eindzege niet meer uit handen, maar we zagen nog wel een verschuiving op het podium.

Tien kilometer, zo lang moest Simon Yates zijn voorsprong van 16 seconden op Majka en 39 seconden op Thomas zien te verdedigen. Een klein foutje had dus grote gevolgen kunnen hebben, maar de renner van Mitchelton-Scott hield stand. Hij eindigde met de 18e tijd, 22 seconden trager dan Thomas en 13 seconden sneller dan Majka. De Pool moest daardoor zijn tweede plaats nog afstaan aan Thomas.

De top-3 deed echter niet mee voor de dagzege. Die werd uiteindelijk gevierd door Filippo Ganna en die was zeer terecht. Zijn chrono, 10 minuten 42 seconden, was veruit de beste. Victor Campenaerts werd tweede op 18 seconden. Geen eindzege dus voor het INEOS van Thomas, maar wel de dagzege met Ganna. Ploegmaat Dennis werd derde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

28/11/2020 GP Kortrijk
05/12/2020 Cyclocross Boom
06/12/2020 Dendermonde
13/12/2020 GP Zonhoven
19/12/2020 Cyclocross Asper-Gavere

Nieuwste reacties