Wout van Aert ziet dat het wellicht wel goedkomt: "Als je hier voorsprong kunt pakken, ben je beter"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 19 reacties

Wout van Aert ziet de eindzege voor Primoz Roglic in de Tour dichtbij komen

Wout van Aert ziet dat het wellicht wel goedkomt: "Als je hier voorsprong kunt pakken, ben je beter"
Foto: © photonews

Zijn twee ritzeges behaalde Wout van Aert zonder dat zijn ploeg voor hem reed, want Jumbo-Visma was bezig met een hoger doel: met Roglic de Tour winnen. Na de Col de la Loze ziet het er stilaan echt wel naar uit dat die doelstelling gehaald zal worden.

Dat stelt ook een tevreden Wout van Aert vast bij Sporza. "Het belangrijkste voor ons was om onze positie te verdedigen. Als je dan extra tijd kunt nemen, is dat nog mooier. Dit ligt niet: als je hier voorsprong kunt pakken, ben je beter."

AFGEZIEN OP DE MADELEINE

Hoe was het zelf voor hem in deze koninginnenrit? "Zelf heb ik enorm afgezien op de Madeleine. Ik heb het meest last als het na het vlakke meteen bergop gaat. In het begin van de Col de la Loze had ik een beter gevoel. Bahrein nam de boel in handen, dus ik hoefde niet meer te doen dan volgen. Maar je moet er wel zitten, want er kan altijd iets gebeuren. Maar ik ben zeker tevreden."

Eigenlijk is het nog slechts één dag echt werken in dienst van Roglic. "We komen elke dag een stap dichter met het geel naar Parijs. Morgen is ook nog heel zwaar, maar het parcours leent zich niet om iets te ondernemen. We zullen verdedigend rijden en dan man tegen man op La Planche des Belles Filles."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

08/05/2021 - 30/05/2021 Giro
30/05/2021 - 06/06/2021 Critérium du Dauphiné
05/06/2021 Dwars door het Hageland
06/06/2021 - 13/06/2021 Tour du Suisse

Nieuwste reacties