Wisselen van fiets of niet op klimtijdrit richting La Planche des Belles Filles?

Wisselen van fiets of niet op klimtijdrit richting La Planche des Belles Filles?
Foto: © photonews

Wat zal het worden in de Tour de France, een fietswissel of niet? Na ongeveer 30 vlakke kilometers, moeten de renners een Vogezencol van eerste categorie op.

Niet zomaar een Vogezencol maar de gevreesde La Planche des Belles Filles. Het lijkt er alleszins op dat de meesten zullen wisselen. 

Bij UAE bevestigde ploegleider Allan Peiper dat er gewisseld wordt van fiets. "We kunnen wisselen in zeven seconden", zegt hij. 7 seconden kan je met een klimfiets op een col makkelijk goedmaken.

Ook Richie Porte zal zeker wisselen van fiets. De ouderdomsdeken in de top 5 gaat op zoek naar de 3e plaats van Miguel Angel Lopez, al staat hij anderhalve minuut achter op de Colombiaan. "Klimmers wisselen beter, de tyische tijdrijders blijven best zitten op hun fiets", zegt Porte.

Bij Jumbo-Visma zijn ze er nog niet uit of Roglic zal wisselen. Een beetje pokeren of weten ze het echt nog  niet?

Carapaz

BIj Ineos zal Richard Carapaz ook wisselen, maar niet om een goede einduitslag te rijden. De Ecuadoriaan moet 2 punten verdedigen tegenover Pogacar in het bollenklassement. Aan de top van La Planche worden nog punten uitgedeeld voor dat bollenklassement en daarvoor wordt specifiek de klimtijd van elke renner bekenen.

"Richard zal een stuk voor de voet wisselen. Dan kan hij in zijn ritme komen én kan hij gelanceerd aan de klim beginnen", klinkt het bij de ploegleiding van Ineos.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties