Allan Peiper noemt val Pogacar in waaierrit een geluk bij een ongeluk: "Het geel hadden we niet kunnen verdedigen"

Jens Nimmegeers
| 0 reacties
Allan Peiper noemt val Pogacar in waaierrit een geluk bij een ongeluk: "Het geel hadden we niet kunnen verdedigen"
Foto: © photonews

Tadej Pogacar wist alsnog de gele trui te veroveren in klimtijdrit op de voorlaatste dag. Een onverhoopt succes of toch een uitgedokterd plan?

Pogacar had bijna een minuut achterstand op gele trui Primoz Roglic, maar terwijl de ene Sloveen een absolute hoogdag beleefde, viel de andere door de mand. Pogacar reed Roglic in de vernieling en bouwde zelf nog een voorsprong van een minuut uit.

In Vive le Vélo blikte ploegleider van UAE Emiraties, Allan Peiper, terug op de voorbereidingen voor de klimtijdrit op La Planche des Belles Filles. "Ik heb praktisch op het parcours gewoond", zei Peiper.

"Wekenlangs heb ik het parcours bestudeerd. Alle materialen opgelijst, de plek van de fietswissel gezocht. Nadien ben ik met Tadej en nog 10 mensen terug langsgeweest. Toen hebben we de hele race geoefend en voorbereid. Pogacar reed de tijdrit eigenlijk al voor de tweede keer."

Pogacar veroverde dus op het nippertje de gele trui, nadat hij in de waaierrit meteen al een achterstand van meer dan een minuut moest goedmaken. "Een geluk bij een ongeluk", zei Peiper daarover. "We hadden de ploeg niet om het geel te verdedigen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties