Van der Breggen bezorgt Nederland goud in WK-tijdrit na zware crash bij titelverdedigster, Van de Vel wint Belgisch onderonsje

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 4 reacties
Van der Breggen bezorgt Nederland goud in WK-tijdrit na zware crash bij titelverdedigster, Van de Vel wint Belgisch onderonsje

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Anna van der Breggen mag het komende jaar in de regenboogtrui op haar tijdritfiets kruipen. De Nederlandse zette de snelste tijd neer in Imola, al leek de wereldtitel eerst opnieuw naar de Amerikaanse Chloé Dygert te zullen gaan.

Oranje boven op het WK tijdrijden in Imola. Anna van der Breggen zette met 40:20 de snelste tijd neer op het 31,7 kilometer lange parcours in Italië. Ze krijgt de Zwitserse Marlen Reusser  (40:35) naast zich op het podium en haar landgenote Ellen van Dijk (40:51) mag met haar derde plaats ook mee het Wilhelmus zingen op het podium.

Nochtans leek het goud ook dit jaar naar de Amerikaanse Chloé Dygert te gaan. De titelverdedigster had de scherpste tussentijd neergezet maar kwam zwaar ten val in een afdaling (dat leest u hier).

Belgisch onderonsje

Ann-Sophie Duyck en Sara Van de Vel waren de Belgische afgevaardigden in Imola. Zij maakten er een spannend onderonsje van, weliswaar op geruime afstand van het podium. Duyck deed er 4:46 langer over dan Van der Breggen. Van de Vel deed het ietsje beter met +4:23. Ze waren goed voor plaatsen 33 en 34. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties