Alaphilippe heeft Luik-Bastenaken-Luik verkend in regenboogtrui: "Kijk uit naar eerste koers als wereldkampioen"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 6 reacties

WK-winnaar Alaphilippe kreeg applaus van fans tijdens verkenning Luik-Bastenaken-Luik

Alaphilippe heeft Luik-Bastenaken-Luik verkend in regenboogtrui: "Kijk uit naar eerste koers als wereldkampioen"

Vrijdag stond voor Deceuninck-Quick.Step, en dus ook voor Julian Alaphilippe, de verkenning van Luik-Bastenaken-Luik op het programma. Voor Alaphilippe een eerste gelegenheid om zijn regenboogtrui aan te trekken. De mensen uit de regio zagen zo een wereldkampioen voorbij fietsen.

"Ik vond het leuk om de ploeg weer te vervoegen en mijn ploegmaats voor het eerst terug te zien na het WK", vertelde Alaphilippe achteraf. "'s Ochtends was ik hongerig om op mijn nieuwe gepersonaliseerde Specialized-fiets te stappen voor mijn eerste training als wereldkampioen."

APPLAUDISERENDE FANS

Dat geeft toch een extra pigment aan zo'n verkenning op wegen die hij natuurlijk al langer goed kent. "Het was een leuke rit. De voor mij applaudiserende fans die op La Redoute stonden maakten het nog leuker. Ik kijk uit naar mijn eerste koers als wereldkampioen zondag."

Het zou natuurlijk super zijn voor Alaphilippe moest hij in zijn eerste wedstrijd na het WK meteen weer een gooi kunnen doen naar de zege. "Ik zal voorbereid zijn om alles te geven en te gaan voor een goede uitslag."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/02/2021 Parkcross
06/02/2021 Noordzeecross
13/02/2021 Eeklo

Nieuwste reacties