Wereldkampioen Ganna maakt het ook waar in gevaarlijke Giro-tijdrit, Geraint Thomas doet al gouden zaken

Wereldkampioen Ganna maakt het ook waar in gevaarlijke Giro-tijdrit, Geraint Thomas doet al gouden zaken
Foto: © photonews

Nadat er op hem geen maat stond op het WK tijdrijden was Filippo Ganna ook de grote favoriet om de tijdrit op dag één van de Giro op zijn naam te schrijven. Dat deed de Italiaan ook met verve. Vele anderen hadden het veel moeilijker om overeind te blijven, met alle gevolgen vandien.

Het was vooraf al bekend dat het een razendsnelle tijdrit zou worden, door de afdaling op het parcours na het passeren van het centrum van startplaats Monreale. Nadien zou het in vliegende vaart naar Palermo gaan. De stevige zijwind die er stond maakte er een risicovolle bedoening van.

OLIE OP HET WEGDEK

Bovendien lagen er de wegen er op sommige plaatsen ook vuil bij, er werd olie op het wegdek geconstateerd. Heel wat valpartijen werden dan ook gemeld. Ook eentje van onze landgenoot Victor Campenaerts. Die mocht zo de hoop op een toptijd en de roze trui meteen opgeven. De crash van Miguel Ángel López was erg vreemd: de Colombiaan kwam zo hard in aanraking met de dranghekken dat hij meteen moest opgeven.

THOMAS PAKT MEER DAN MINUUT OP NIBALI EN FUGSLANG

Wie wel rechtbleef was Geraint Thomas en die deed meteen al gouden zaken voor het klassement. Op al zijn concurrenten pakte de Tourwinnaar van 2018 tijd en op sommigen zelfs al meer dan een minuut. Vooral Nibali en Fuglsang zijn al volop op achtervolgen aangewezen.

Een aangename verrassing kwam er van João Almeida, het talent van Deceuninck-Quick.Step. De Portugees was net een tikje sneller dan Mikkel Bjerg. Filippo Ganna deed van hun tijd wel nog 22 seconden af: de wereldkampioen tijdrijden was opnieuw veruit de sterkste. Het record van Rik Verbrugghe bleef wel net overeind. Voor Ineos een perfecte start van de Giro, met de zege voor Ganna en tijdswinst voor Thomas.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties