Filippo Ganna maakt indruk en wint bergetappe met 4.700 hoogtemeters, sterke Harm Vanhoucke komt binnen met de favorieten

Nils Wens
| 1 reacties
Filippo Ganna maakt indruk en wint bergetappe met 4.700 hoogtemeters, sterke Harm Vanhoucke komt binnen met de favorieten
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Filippo Ganna heeft opnieuw indruk gemaakt in de Ronde van Italië. De wereldkampioen tijdrijden zat in de vlucht van de dag en hij zou het als enige volhouden tot aan de finish. Harm Vanhoucke verloor geen tijd en kwam met de favorieten binnen.

Naast Filippo Ganna zat ook Thomas De Gendt in de kopgroep van 8 renners. Ganna ging er echter alleen vandoor maar op de laatste klim van de dag kwamen De Gendt en Rubio opnieuw aansluiten. Toch ging het voor Ganna niet snel genoeg en op 16 kilometer van de streep ging de Italiaan er alleen vandoor. 

De renner van INEOS Grenadiers reed daarna een goede afdaling en de favorieten kregen hem niet meer te pakken. Zo heeft Ganna zijn tweede ritoverwinning beet in de Giro, want hij won eerder ook al de openingstijdrit. 

Bij de favorieten probeerde Vincenzo Nibali zijn concurrenten te lossen in de afdaling, maar ze gaven geen ruimte. De elitegroep kwam samen binnen op zo'n 45 seconden van Ganna. Ook João Almeida, de leider in het algemeen klassement, en onze landgenoot Harm Vanhoucke kwamen binnen met de favorieten. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties