Amaury Capiot van Sport Vlaanderen-Baloise zet de stap naar de ploeg van Nairo Quintana

Amaury Capiot van Sport Vlaanderen-Baloise zet de stap naar de ploeg van Nairo Quintana
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Amaury Capiot, sinds zijn profdebuut in 2015 al bij Sport Vlaanderen-Baloise, gaat toch een andere omgeving verkennen. Vanaf volgend jaar gaat Capiot immers voor Arkéa-Samsic rijden. Een mooie stap voor de voormalige jeugdrenner van Lotto.

Aan het einde van dit jaar zal Amaury Capiot zes jaar voor Sport Vlaanderen-Baloise gereden hebben. Daar zien ze al wel eens sneller renners vertrekken. Capiot bouwde gestaag aan zijn carrière en doet het vooral de laatste twee-drie jaar erg goed.

Capiot verzamelde al tal van ereplaatsen in koersen als Nokere Koerse, Parijs-Tours, Brussels Cycling Classic en de Druivenkoers. Dit jaar eindigde hij derde in het klassement van de Ronde van Wallonië. Resultaten die ze blijkbaar bij Arkéa-Samsic opgemerkt hebben.

De klassieke renner zette zijn handtekening onder een contract voor één jaar bij de Franse formatie. Capiot hoopt bij Arkéa-Samsic ook een grote ronde te kunnen rijden. Het is een procontinentale ploeg, maar heeft wel aanzien door de aanwezigheid van renners als Quintana en Barguil en maakt daardoor al sneller kans op delename aan een grote ronde. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties